Myopia tudósok


myopia tudósok

A gyermekek rövidlátása és a szabadban eltöltött idő kapcsolata A gyermekek rövidlátása és a szabadban eltöltött idő kapcsolata Minél hosszabb időt töltenek a gyermekek és a kamaszok a szabadban, annál kisebb az esélyük, hogy kifejlődik náluk a myopia rövidlátás — közölték myopia tudósok angol Cambridgei Egyetem myopia tudósok a USA-ban, Floridában megtartott Amerikai Szemészeti Akadémia A kutatók közlése egy vizsgálaton alapult, amelyet Dr.

Justin Sherwin vezetett és amelynek eredményeit Dr. Anthony Khawaja prezentálta a találkozón. Khawaja magyarázata szerint a rövidlátás Amerikában sokkal gyakrabban fordul elő napjainkban, mint évvel ezelőtt, míg Ázsia egyes régióiban a lakosság négyötödének van rövidlátása.

Ez a friss analízis azt mutatja, hogy az az időtartam, amelyet a gyermekek és a tinédzserek a természetes fény mellett a szabadban töltenek, valamint az az idő, amelyet távol lévő tárgyak nézésével töltenek, hatással van a látásminőségükre.

myopia tudósok

Sherwin és kutatói teamje 8 vizsgálat meta-analízisét végezte el, mely vizsgálatok a gyermek- és a serdülőkori rövidlátásra fókuszáltak, illetve arra, hogy mennyi időt töltenek ezek a gyermekek a szabadban.

A vizsgálatokba összesen Jelentésük szerint a rövidlátó gyermekek átlagosan 3.

myopia tudósok

A távollátás hyperopia egyfajta képességet jelöl arra, hogy az illető a távolban lévő tárgyakat tisztábban látja, mint a közel lévőket. A nyolcból két vizsgálat elemzésével a kutatók megkísérelték meghatározni, vajon azok, akik több időt töltenek a szabadban, kevesebb időt töltenek-e azzal, hogy közelre nézést igénylő munkát végeznek — ilyen pl.

myopia tudósok

Jelenleg azt vizsgálják, hogy az az időtartam, amit a közelre nézést igénylő tevékenységekkel töltenek, hatással lehet-e a gyermekek látására. Ha azonban egyértelmű ajánlásokat akarunk tenni, akkor sokkal pontosabb adatokra van szükségünk. A jövőbeli, prospektív vizsgálatok segítenek majd nekünk megérteni, mely faktorok a legfontosabbak: a távolra nézés megnövekedett használata, a közelre nézés csökkentése, a természetes ultraibolya fénynek való kitettség vagy a fizikai aktivitás.

myopia tudósok

A kutatók arra is kíváncsiak voltak, vajon a rövidlátó gyermekek számára myopia tudósok a szabadban töltött extra órák előnnyel — és vajon ez képes lehet-e megállítani a rövidlátásuk súlyosbodását. Khawaja a találkozón említést tett egy kínai vizsgálatról is, amelybe 80 fő, év közötti kisgyermeket vontak be, akik mindannyian rövidlátók voltak.

Ezeket a gyermekeket a kínai kutatók véletlenszerűen myopia tudósok be két 40 fős csoportba randomizált vizsgálat : Az egyik az intervenciós csoport volt — ezeket a gyermekeket arra vették rá, hogy hetente 30 óránál többet ne töltsenek közelre nézést igénylő tevékenységgel és legalább hetente aloe szem szúrások órát töltsenek a szabadban.

A másik a kontrollcsoport volt — itt semmilyen beavatkozás nem történt. Nem mondták a gyermekeknek a kutatók, hogy változtassanak életmódjukon vagy figyeljék a szabadban töltött idő mennyiségét, illetve a közelre nézést igénylő tevékenységgel töltött időt.

Mi a myopia és a lehetséges látásmód-korrekció A csillóizmok myopia gyengülése. Milyen módon javítja a látást? Komponensei - a lutein, a zeaxantin, a C a jó látás gyógyszerei E vitamin, a szelén és a cink - segítenek megbirkózni a szem fáradásával, és megakadályozzák a látásélesség csökkenését.

A kínaiak végül azt állapították meg, hogy 24 hónap elteltével az intervenciós csoportban lévő gyermekeknél a rövidlátás jobban myopia tudósok mint a kontrollcsoportnál. Ez a kínai kutatás ugyanakkor nem volt része annak a 8 vizsgálatnak, amelyet az angol kutatók elemeztek.

Címkék: látás, rövidlátás, szem, természet, fény, gyermek, myopia.