Látássérült epilepszia


látássérült epilepszia látás laterális geniculate test

Három kislányt nevel egyedül Szegeden: a 6 éves Ramónát, a 8 éves Dorinát és a 9 éves Kingát, két kisállatuk pedig látássérült epilepszia fekete cica és egy vadászgörény. Három éve élnek Szegeden, most azonban költözniük kell, mert a tulajdonos el szeretné adni a lakást, amelyben élnek. Július ig maradhatnak jelenlegi otthonukban.

látássérült epilepszia 1 5 mi a látomás

Elmondta, a legtöbb potenciális főbérlő lecsapja a telefont, ha meghallja, hogy az asszonynak három gyermeke és két kisállata is van, azonban ő egyiktől sem tervez megválni. Pedig állítása szerint sosem volt rá panasz, a bérleti díjat és a rezsit mindig gond nélkül kifizette, pedig mindössze rokkantnyugdíjból, fogyatékossági támogatásból, gyerektartásból és családi pótlékból élnek.

Bár a nő lényegében vak emberként végzi napi teendőit, otthona mégis tiszta, rendezett, mert egy egyházi segítő jár hozzájuk rendben tartani a háztartást.

látássérült epilepszia látás kezelés nélkül

A nőnek emellett epilepsziás rohamai is vannak, amelynek leküzdésében sokat segítenek a kisállatok, akikről emiatt semmiképpen nem szeretne lemondani. A macska már előre megérzi, ha rohamom jön, amíg pedig az tart, a vadászgörénnyel együtt ott vannak a közelemben. Ahogy simogatom őket, megnyugszom.

látássérült epilepszia az emberi látás fizikai alapjai

Ez a magatartás persze valahol érthető a főbérlők részéről, de egyáltalán nem fedi le a valóságot, hiszen az emberek zömének van gyereke vagy kisállata, a világ pedig nem csak egyedülálló egyetemistákból áll. Volt, aki úgy fogalmazott: se állattal, se gyerekkel nem fogad albérlőt.

látássérült epilepszia lehet-e a látás

Hát hogy lehet ugyanabban a kategóriában említeni látássérült epilepszia kettőt? A családnak egyébként egy rezsivel együtt 70 forintért kivehető, 2 szobás lakásra lenne szüksége, de a nő egyelőre teljesen reménytelennek érzi saját helyzetét.