Szürkehályog látásélesség, Hogyan ismerhetők fel a szürkehályog tünetei?


A szürkehályog tünetei Az Ön szeme egyedi, ahogy a szemében kialakuló szürkehályog is az.

szürkehályog látásélesség

A tüneteket befolyásolja, hogy a szürkehályog mennyire előrehaladott és a szemlencsén belül hol van a szürkület. Ha az alábbi tünetek valamelyikét vagy mindegyikét tapasztalja, akkor mindenképp jöjjön el egy kivizsgálásra.

szürkehályog látásélesség

Látása homályos: olyan, mintha állandóan köd lenne, vagy mintha függönyön vagy fátyolon keresztül nézné a világot. Gyakran cseréli a szemüvegét Eltompultak a színek, az árnyalatok megváltoznak és kifakulnak Érzékeny az erős fényre Éjszaka a lámpafény nagyon zavarja Ha fény felé néz vagy fényes felületre pillant, nagyon súlyos látáscsökkenést tapasztal A fényforrások körül erős fényudvart lát A fenti tünetek szürkehályog látásélesség szürkehályog mellett más szembetegséget is jelezhetnek.

szürkehályog látásélesség

Ez is kiemeli a mielőbbi vizsgálat jelentőségét. Milyen gyors a látásvesztés?

  1. Állítsa helyre a rövidlátást cseppekkel
  2. A szürkehályog fájdalommentesen kezelhető: lásson újra élesen
  3. Myopia hyperopia leírása
  4. Miért fordul elő rövidlátás

Ez emberről emberre és szürkehályogról szürkehályogra változik. A látásvesztés lehet szinte észrevétlen, több évig elhúzódó lassú folyamat — ez azért veszélyes, mert olyan lassan romlik a szem, hogy Ön talán nem veszi észre időben.

szürkehályog látásélesség

Gondoljon arra, hogy a körme vagy haja is minden nap nő, ám olyan picike a változás, hogy egyik napról a másikra nem észrevehető. Hamar kezelni kell, viszont könnyebben észrevehető. Minden szürkehályogban közös, hogy fokozatos szürkehályog látásélesség okoz, és mindenképp operálni kell.

A szürkehályog-műtét Jelenleg a szürkehályog csak műtéttel kezelhető. A jó hír viszont az, hogy ez egy nagy biztonsággal végezhető műtétnek számít, a szövődmények kialakulásának lehetősége pedig nagyon alacsony. Ha a szürkehályog már a mindennapi életvitelében is zavarja pl. Szakképzett orvosaink megvizsgálják Önt, diagnózist állítanak fel és az Önnek megfelelő egyedi szürkehályog-kezelést fogják ajánlani.

szürkehályog látásélesség