Szertralin látás


Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára szertralin Mielőtt elkezdi szedni ezt agyógyszert, olvassa el figyelmesen szertralin látás alábbi betegtájékoztatót, mert az Önszámára fontos információkat tartalmaz. Ne adja át akészítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha abetegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.

Ez a betegtájékoztatóban fel nem soroltbármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. Milyen típusú gyógyszer a Sertagen 50 mg filmtabletta és milyenbetegségek esetén alkalmazható?

Tudnivalók a Sertagen 50 mg filmtabletta szedése előtt 3. Hogyan kell szedni a Sertagen 50 mg filmtablettát? Lehetséges mellékhatások 5 Hogyan kell a Szertralin látás 50 mg filmtablettát tárolni? A csomagolás tartalma és egyéb információk 1. Szertralin látás gyógyszer a Sertagen 50 mg filmtabletta és milyen betegségek eseténalkalmazható? A Sertagenhatóanyaga a szertralin. A szertralin egyike az ún. A Sertagena következő betegségek kezelésére alkalmazható: · depresszió és depresszió kiújulásának megelőzése felnőtteknél · szociális szorongásos zavar felnőtteknél · trauma megrázó esemény utáni stressz zavar felnőtteknél · pánikbetegség felnőtteknél · kényszerbetegség felnőtteknél, valamint 6 — 17 éves gyermekeknélés serdülőknél A depresszióorvosi kezelést igénylő betegség, melynek tünetei szomorúság érzés, szertralin látás ha nem képes úgy élvezni az életet, mint korábban.

Akényszerbetegség és a pánikzavar szorongással társuló kórképek, melyeknektünetei: nyomasztó, visszatérő gondolatok rögeszmékamelyek arra késztetik,hogy ismétlődő szertartásos cselekedeteket hajtson végre kényszercselekvés.

A traumautáni stressz zavar olyan betegség, ami egy igen erős érzelmekkel járó traumásélmény után alakulhat ki, és néhány tünete a depresszióhoz és a szorongáshozhasonlít.

szertralin látás a pilóták látási követelményei

A szociális szorongás zavar szociális fóbia egy szorongássaltársuló kórkép. Társasági ún. Akezelőorvosa úgy döntött, hogy ez a gyógyszer alkalmas az Ön betegségénekkezelésére.

Ha nem biztosabban, miért kapja a Sertagen filmtablettát, kezelőorvosától kérjenfelvilágosítást. Forduljonkezelőorvosához, akár nem javul, akár rosszabbodik az állapota azután hogySertagen-t kapott. Tudnivalóka Sertagen 50 mg filmtabletta szedése előtt Ne szedje a Sertagen-t · ha allergiás a szertralin látás vagy a gyógyszer 6.

szertralin látás szemműtét video myopia

Ha abbahagyja a szertralin szedését, legalább 1hetet kell várnia MAO-gátlóval történő kezelés megkezdése előtt. MAO-gátlóvaltörténő kezelés abbahagyását követően legalább 2 hetet kell várnia, mielőttelkezdené a szertralin-kezelést. Figyelmeztetések és óvintézkedések Az Sertagen szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagygyógyszerészével.

A gyógyszereknem minden esetben alkalmazhatók mindenkinél. A Sertagen szedése előtttájékoztassa kezelőorvosát, ha a következő betegségek bármelyikében szenvedvagy korábban már átesett rajta: rossz látású srác Szerotonin-szindróma vagy neuroleptikus malignus szindróma: ritkaesetekben ezek a szindrómák alakulhatnak ki, ha bizonyos gyógyszereket együttszed a szertralinnal a tüneteket lásd a 4.

szertralin látás sós masszázs a látás javítása érdekében

A kezelőorvosa el fogja mondani Önnek, ha korábban átesett már ezen abetegségen. Azt is el kell mondania kezelőorvosának, hamagas vérnyomásra szed bizonyos gyógyszereket, mert ezek a gyógyszerek ismegváltoztathatják vérének nátriumszintjét.

Hagörcsroham alakul ki, azonnal lépjen kapcsolatba kezelőorvosával. Ha mániás fázisban van, azonnallépjen kapcsolatba kezelőorvosával. A Sertagen csakkényszerbetegségben szenvedő, éves gyermekek és serdülőkorúak kezelésérealkalmazható.

SERTRALIN-TEVA 50 mg filmtabletta - Gyógyszerkereső - Hágondoljavegighiggadtan.hu

Ha vizeletvizsgálatot végeznekÖnnél, tájékoztassa kezelőorvosát, hogy a Sertagen filmtablettát szedi. Ez legnagyobbvalószínűséggel a kezelés első néhány hetében jelentkezik. Az adag emeléseártalmas lehet azoknál a betegeknél, akiknél ilyen tünetek alakulnak ki. Megvonásireakciók: A kezelésleállításakor a megvonási reakciók gyakoriak, különösen akkor, ha a kezelésthirtelen fejezik be lásd 3.

SERTRALIN SANDOZ 50 mg filmtabletta

A megvonási tünetek kialakulásánakkockázata a kezelés hosszától, az adagtól, valamint az adag csökkentésénekütemétől függ. Ezek a tünetek rendszerint enyhék vagy közepesen súlyosak. Néhány betegnél azonban súlyosak is lehetnek. Általában a kezelés leállításautáni első néhány napban jelentkeznek. Ezek a tünetek rendszerint maguktólmegszűnnek, és két héten belül elmúlnak.

A szertralin-kezelésleállításakor az adag néhány hét vagy hónap alatt történő, fokozatoscsökkentése javasolt.

SERTAGEN 50MG FILMTABLETTA 30X

Mindig beszélje meg kezelőorvosával a kezelésabbahagyásának legjobb módját! Ezek gyakoribbak lehetnek azantidepresszáns kezelés kezdeti szakaszában, mert ezeknél a gyógyszereknél ahatás kialakulásához időre van szükség. Ez általában két hét, de olykorhosszabb időbe is telhet. Nagyobbvalószínűséggel lehetnek ilyen gondolatai: · ha korábban voltak máröngyilkossági vagy önkárosító gondolatai.

Он хочет, чтобы вы все поняли: как и он сам, весь его народ не желает вам зла. И еще - чтобы вы узнали о том, что он умеет читать человеческую речь по губам и будет рад ответить на любой ваш вопрос. - Как это. - удивился кое-кто из солдат. Тем временем недовольный капитан Пиоджи стоял в сторонке, передавая по ходу развития событий отчет полковнику в Нью-Йорк.

Klinikaivizsgálatokból származó információk szerint az antidepresszánsokkal kezelt,pszichiátriai betegségben szenvedő fiatal felnőttek 25 évnél fiatalabbak esetén magasabb az öngyilkos magatartás kialakulásának veszélye. Habármikor önkárosító vagy öngyilkossági gondolatai támadnak, azonnal keresse felorvosát vagy menjen kórházba.

Hasznoslehet, ha egy rokonának vagy közeli barátjának beszámol depressziójáról vagyszorongásos betegségéről, és megkéri, hogy olvassák el ezt a betegtájékoztatót. Megkérheti őket, hogy közöljék Önnel, ha úgy gondolják, hogy depressziója, vagyszorongása súlyosbodott, vagy ha az Ön magatartásában bekövetkező változásokaggodalomra adnak okot. Gyermekekés szertralin látás A szertralint általában nemszabad 18 évnél fiatalabb gyermekek és serdülők esetén alkalmazni, akényszerbetegségben szenvedőket kivéve.

A 18 évnél fiatalabb betegeknélfokozott a nemkívánatos hatások, mint az öngyilkossági kísérlet, azöngyilkossági gondolatok és az ellenséges magatartás főként az agresszivitás,az ellenséges viselkedés és a düh veszélye, ha ebbe a csoportba tartozógyógyszerrel kezelik őket.

Psikiyatri İlaçları Zararlı Mı?

Ennek ellenére lehet, hogy kezelőorvosa úgy dönt,hogy Sertagen 50 mg filmtablettát rendel egy 18 évnél fiatalabb betegnek,amennyiben ez a beteg érdeke. Ha az orvos Sertagen 50 mg filmtablettát rendeltegy 18 évnél fiatalabb betegeknek, és Ön meg akarja ezt beszélni vele, kérjük,keresse fel a kezelőorvost. Továbbá ha a fent felsorolt tünetek bármelyikejelentkezik vagy súlyosbodik egy Sertagen 50 mg filmtablettát szedő, 18 évnél fiatalabbbetegnél, tájékoztatnia kell az orvost.

Ezen szertralin látás a Sertagen 50 mgfilmtabletta növekedésre, érésre, a kognitív funkciók és a magatartásfejlődésére gyakorolt hosszú távú biztonságosságát ebben a korcsoportban mégnem igazolták. Feltétlenültájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégibenszedett, valamint szedni tervezett egyébgyógyszereiről.

MDD Vényíró igénylő

Egyesgyógyszerek befolyásolhatják a Sertagen hatását, vagy maga a Sertagencsökkentheti az egyidejűleg alkalmazott gyógyszerek hatásosságát. A Sertagenaz alábbi gyógyszerekkel együtt alkalmazva súlyos mellékhatásokat idézhet elő: A monoamino-oxidáz-gátlóknak MAO-gátlók nevezett gyógyszerek, mint a moklobemid a depresszió kezelésérea szelegilin a Parkinson-kór kezelésére és az antibiotikum linezolid.

Ne szedje a Sertagen-t MAO-gátlókkal együtt. Mentális zavarok kezelésére szolgáló gyógyszerek pimozid. Ne szedje együtt a Sertagen-t és a pimozidot.

Sertralin-Teva 50 mg filmtabletta - MDD

Mondja el kezelőorvosának vagy gyógyszerészének, ha akövetkező gyógyszereket szedi: · Orbáncfüvet Hypericum perforatum tartalmazógyógynövény-készítmény. Az orbáncfű hatása hétig is fennállhat. Tájékoztassa kezelőorvosát. A szertralint nem szabad grépfrútlévelegyütt bevenni, mivel a grépfrútlé növelheti a szertralin szintjét az Önszervezetében.

Termékenység,terhesség és szoptatás: Ha Ön terhesvagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeketszeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagygyógyszerészével. Terhes nőknéla szertralin biztonságosságát nem teljes mértékben bizonyították. Terhes nőknéla szertralin csak akkor alkalmazható, ha a kezelőorvos megítélése szerint azanyai előny meghaladja a lehetséges magzati kockázatot. A fogamzóképes nőknekhatékony fogamzásgátlást kell alkalmazniuk a szertralin-kezelés alatt.

Bizonyított,hogy a szertralin kiválasztódik az anyatejbe. Szoptató nőknél a szertralin csakakkor alkalmazható, ha a kezelőorvos megítélése szerint a várható anyai haszonmeghaladja a lehetséges csecsemői kockázatot. Amennyiben terhesség alatt, különösen annak utolsó 3 hónapjábantörténik kezelés Sertagennel, növekedhet a csecsemőnél bizonyos súlyos állapotkialakulásának kockázata, amelyet újszülöttkori perzisztáló pulmonálishipertenziónak PPHN szertralin látás, a szertralin látás légzése ilyenkor szapora és bőrekékessé válik.

Ezek a tünetek általában a születés utáni első 24 órábanjelentkeznek. Néhányszertralinhoz hasonló gyógyszer állatkísérletekből származó adatok alapjánnegatívan befolyásolta az ondó minőségét. Ez elméletileg hatással lehet atermékenységre, azonban a humán termékenységre kifejtett hatást mindeddig nemfigyeltek meg.

szertralin látás látás szenilis demencia

Akészítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükségesképességekre A központiidegrendszerre ható gyógyszerek, mint például a szertralin, befolyásolhatják agépjárművezetéshez vagy a gépek kezeléséhez szükséges képességeit. Ezért nevezessen vagy kezeljen gépeket, amíg nem ismeri, hogy ez a gyógyszer hogyan hatezeknek a tevékenységeknek a kivitelezéséhez szükséges képességeire.

szertralin látás égbemászó látomás

A gyógyszertmindig kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. A Sertagen étkezésközben vagy étkezéstől függetlenül is bevehető. Gyógyszerétnaponta egyszer vegye be, reggel vagy este. A tabletta egyenlő adagokraosztható. Amennyiben nembiztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Amennyiben ez súlyos, vagy tartós, illetve ha azt észleli, hogy a széklete vért vagy nyákot tartalmaz, azonnal hagyja abba a linezolid alkalmazását, és beszéljen kezelőorvosával.

A napi adaglegalább egy hetes időközönként 50 mg-okkal emelhető több hetes időszak alatt. Az ajánlott napi maximális adag mg.

Pánikbetegség,szociális szorongásos zavar és szertralin látás követő stressz betegség: Pánikbetegségben,szociális szorongásos zavarban és traumát követő stressz zavarban a kezeléstnaponta 25 mg-mal kell kezdeni, és egy hét után 50 mg-ra kell emelni.

szertralin látás bemelegítő szemek a látás helyreállításához

Ezután anapi adag egy hetes időszak alatt 50 mg-mal szertralin látás. Az ajánlott napimaximális adag mg.