Látási funkciók


Adaptive Frontlight System (AFS)

Bővebben a mobilos kisegítő lehetőségekről: Látás Látás A látáskárosodás mértéke széles skálán mozog az apró betűk nehéz olvasásától kezdve a teljes vakságig. Fontos, hogy a mobiltelefonok kijelzői számos lehetőséget kínálnak a látásukban korlátozott felhasználók számára is. Valószínűleg a következő funkciók a legérdekesebbek: Tapintható jelzések segítik az ujjunk mozgását a billentyűk között Hallható vagy tapintható visszajelzés a billentyűk lenyomásáról Állítható látási funkciók Hangjelzés az akkumulátor alacsony töltöttségéről, hívásvárakoztatásról, hívás befejezéséről vagy a hangerő változtatásáról Állítható a kijelző fényereje és kontrasztja Az elsődleges kijelző mérete A kijelző háttérvilágítása A készülék formáját is érdemes szem előtt tartanunk.

látási funkciók

A felhajtható vagy csúsztatható telefonok egyszerűbbé teszik a hívások fogadását és megszakítását. A hangfelismerés is nagyon hasznos funkció lehet a látási nehézségekkel küzdő felhasználók számára.

Ennek segítségével a felhasználó hangvezérléssel indíthat hívást látási tanácsok férhet hozzá a telefon megfelelő funkcióihoz.

látási funkciók

Szintén hasznos kisegítő lehetőség, ha különböző tárolt telefonszámokhoz különböző csengőhangokat tudunk rendelni. Így ha például az egyik családtagunkhoz egy meghatározott dallamot rendelünk, a hang megszólalásakor automatikusan tudhatjuk, ki keres, anélkül, hogy rá kellene néznünk a kijelzőre.

látási funkciók