Látás tollaslabda.


Jó alternatíva a keresztekhez

Tollaslabda vagy badminton? Próbáld ki mindkettőt!

  • Rövidlátás tollaslabda
  • Tollaslabda vagy badminton? Próbáld ki mindkettőt! | DÉLMAGYAR
  • Hogyan javítja a tollaslabda a látást

X Ezt ne hagyja ki! Ebben a botrányban komolyan megüthetik a bokájukat Cseh Katalinék óta olimpiai sportág a tollaslabda, vagy angol nevén a badminton.

látás tollaslabda

Hazánkban, illetve Csongrád megyében is jól ismert, korábban Zsombón és Bordányban volt a központja, míg jelenleg Szegeden játszanak tehetségek. Mégis, amikor a tollaslabdát említjük, sokak számára a strandon játszott ütögetés ugrik be.

látás tollaslabda

Pedig ha valaki kipróbálja a badmintont, azaz a sportág versenyszerű változatát, megtapasztalhatja, hogy a világ egyik legdinamikusabb labdajátékáról van szó. Ha már pontokra megy a játék, és az a cél, hogy megnehezítsük a másik dolgát, egyből kiderül, mennyire fárasztó.

látás tollaslabda

Szegeden, a Kenyérgyári úti Squash Club Szabadidőközpontban virágzik a sportág, amióta átadták az új részlegetés a négy modern tollaslabdapályát, egyre többen űzik ezt a játékot.

A szegedi Tisza Tollas SE munkáját a négyszer is az év tollaslabdázójának választott Englert István irányítja november óta.

látás tollaslabda

A klub versenyzői mellett már közel ötven amatőr is rendszeresen jár edzésekre. A Squash Club Szabadidőközpontban tökéletes körülmények között tollasozhatnak.

Sportágismeret: Tollaslabda

De nem csak nekik, hanem a felnőtteknek is ajánlom ezt a játékot, mert a tollast soha nem késő elkezdeni, és igazi családi elfoglaltságnak számít — tette hozzá Pápai Miklós. A tollaslabda A tollaslabda ütővel játszott játék, melyet egymással szemben álló két játékos egyénivagy két-két játékos páros játszik.

Az ellenfelek egy téglalap alakú pálya két felén foglalják el helyüket, amelyeket látás tollaslabda választ egymástól.

látás tollaslabda

A játékban használt labda egy tollakkal ellátott, nyílszerű tárgy, amelynek különleges aerodinamikai tulajdonságai vannak. Különleges tollazása miatt más labdákhoz viszonyítva sokkal hamarabb veszít sebességéből. Mivel repülését erősen befolyásolja a szél, látás tollaslabda versenyeket mindig teremben rendezik.

látás tollaslabda

Létezik hobbiváltozata is, amelyet szabadtéren is játszhatnak, kertekben, strandokon. A tollaslabda az Így tollasoznak a profik.