Látomás a


Close Cookie tájékoztató Mi és a partnereink információkat — például sütiket — tárolunk egy eszközön vagy hozzáférünk az eszközön tárolt információkhoz, és személyes adatokat — például egyedi azonosítókat és az eszköz által küldött alapvető információkat — kezelünk személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez, nézettségi adatok gyűjtéséhez, valamint termékek kifejlesztéséhez és a termékek javításához. Részletes tájékoztatót itt olvashat.

Szállítási idő munkanap Kilencvennégy éves vagyok. Rendkívüli élet jutott osztályrészemül; csak most kezdem felismerni, hogy mennyire rendkívüli. Fiatalkoromban úgy éreztem, hogy odakint a szabadban az érintetlen, látomás a természet vesz körül — ez azonban nem volt egyéb, mint illúzió.

Az emberek bágyadtan lihegtek és a szüntelenül Tovább Előszó Részlet a könyvből: A csöndes tengerre a forró napsugarak szikrázva hullottak és a végtelen tükör fölött a vakító köd szinte kápráztatta a szemet.

Korunk nagy tragédiája — az érintetlen természeti környezet folyamatos zsugorodása és a biológiai sokféleség, a biodiverzitás csökkenése — alig észrevehetően nap mint nap itt zajlik körülöttünk. Tanúja voltam ennek a hanyatlásnak.

Az Egy élet a bolygónkon a tanúvallomásom, egyben a látomásom is. Történet arról, miként követtük el a leghatalmasabb tévedésünket, és annak felvázolása, hogy ha haladéktalanul cselekszünk, hogyan tudjuk helyrehozni ezt a tévedést.

Ma még — utoljára — van esélyünk arra, hogy tökéletes otthont teremtsünk magunknak, és helyreállítsuk az épségét annak a csodálatos világnak, amelyet örököltünk.

látomás a tű látássérült emberek számára

Csak akarnunk kell. Földünkön az élővilággal osztozunk, mely az elképzelhető legcsodálatosabb, évmilliárdok alatt kialakult létfenntartó rendszer. Bolygónk stabilitása azonban megingott, miközben a biológiai sokféleség vészesen lecsökkent — a kettő ugyanis szorosan összefügg.

látomás a iol látás helyreállítási ideje

Helyre kell állítanunk a biodiverzitást, amit oly kíméletlenül pusztítottunk. Ez az egyetlen kiút a magunk által előidézett válságból. Vissza kell vadítanunk a világot.

látomás a a látás javítása és erősítése

A könyvhöz kapcsolódó film, Egy élet a bolygónkon címmel, a Netfilxen látható. Idézet, kritika, recenzió helye.

A Cambridge-i Egyetemen végzett, óta készít természetfilmeket és sorozatokat a brit BBC televíziócsatorna számára, amelyek közül is a legismertebb a kilenc tagú Élet-sorozat, mely átfogó képet mutat be a földi élővilágról. Emellett a BBC programigazgatója volt az as és es években. A természettudományok széles körű ismertetésében végzett nagy formátumú munkásságának elismeréseképpen egy ban felfedezett új hangyászsün fajt róla neveztek el, ez az Attenborough-hangyászsün Zaglossus attenboroughi.

Kis türelmet kérünk.