Felszerelés szemészhez


felszerelés szemészhez

Kapcsolat Az OptoKid felszerelés szemészhez szakmai múltja ben dr. Pálfia Ernő irányításával kezdődött el Buda gyermeklakosságának előbb iskolaszemészeti, majd teljes körű szemészeti ellátása.

Megszervezte a gyermekintézmények, óvodák, iskolák szűrését, csökkentve ezzel a gyermekek maradandó látásromlásának kialakulási esélyét, sok esetben még a visszafordítható stádiumban szakorvosi, illetve szakasszisztensi vizsgálttal kiszűrve őket.

Pálfia főorvos úr agilis munkássága eredményeként a rendelő hozzájutott a kornak megfelelő teljes szemészeti műszerezettséghez. Pálfia Ernő szakmai érdeklődése egyre inkább a két szem együttműködésének a kérdésére irányult, így külföldi tanulmányai után ban beszereztette Magyarországon elsőként a Polateszt készüléket, és ezzel a Logodi utcai rendelő ennek a vizsgálati és kezelési módszernek a meghatározó helye lett.

Az OptoKid csapatának szakmai múltja

A rendelőben emellett változatlanul folyt a gyermekszemészeti ellátás alapmunkája is. Felszerelés szemészhez dioptriaeltérések vizsgálata és korrekciója, a gyulladt szemű vagy sérült gyermekek sürgősségi ellátása, a kancsalok, a tompalátók megfelelő és hatékony kezelése. Ebben az időben szemész szakorvos és asszisztens dolgozott a szemészeten. Évente átlag A kórházi hátteret minden időszakban valamelyik budapesti kórház szemészeti osztálya biztosította, mivel a szemészet járóbeteg szakrendelésként működött, felvőbeteg-ellátó rész nélkül.

Orvosi felszerelés szemészet

Ebben az időszakban a Péterffy Sándor utcai Kórházzal álltak kapcsolatban. Pálfia Ernő nyugdíjba vonulása után dr.

felszerelés szemészhez

Szekeres Márta vette át a gyermekszemészet irányítását. A magas szintű gyógyító tevékenység folytatása mellett több szemész szakorvosnak is továbbadta a Logodi utcai gyermekszemészet szellemét jelentő igényes gyermekellátást.

SZEMVIZSGÁLAT

A Polateszt vizsgálatok nagy számban folytak tovább, több tudományos összefoglalással igazolva létjogosultságát a gyermekszemészet területén.

A kórházi kapcsolat ekkor az Országos Reumatológiai és Fizikoterápiás Intézet szemészetével erősödött. A Szakrendelő orvosai a későbbiekben is maguk operálhatták műtendő pácienseiket a Szemészeti osztályon. Így fejlődhetett tovább a gyermekek szemészeti eltéréseinek a betegség kezdetétől fogva a teljes gyógyítási folyamatában való részvétel.

A kilencvenes évek közepén — amikor a Budai Gyermekkórház új épülete megépült — a Logodi utcai rendelőből a szakambulanciák elköltöztek, így a szemészeti szakrendelés felszerelés szemészhez emeleti rendelőbe kerülhetett. A nagy forgalomhoz most már tágas váró, megfelelő számú rendelőszoba és szociális helyiség, a munkavégzéshez megfelelő környezet biztosított. A speciális gyermekszemészeti szaktudás, ami ebben a rendelőben koncentrálódott, kiszélesítette az ellátási területet.

BETEGSÉGEKRŐL

Buda területén kívül egész Magyarországról kezdték küldeni a bonyolultabb szemészeti eseteket a szakrendelőkben dolgozó szemészek. Az ORFI után a János Kórház Szemészeti osztálya felszerelés szemészhez mint területileg is arra legilletékesebb hely — biztosította a műtőjét orvosaink munkájához. Hangyál Éva lett az első olyan vezetője a szemészetnek, aki a diplomaszerzéstől kezdve a Logodi utcai szemészet orvosa volt.

Az ORFI-ban az általános szemészeti tudást, a Logodiban a gyermekszemészeti ismereteket sajátította el. Budapest és az ország egyetlen gyermekszemészeti fekvőbeteg-osztálya, a Heim Pál Gyermekkórház Szemészete ajánlotta fel együttműködését, így szakmailag a legmegfelelőbb helyre kerülhettek a kis betegek.

A szemvizsgálat felszerelésének galériája

Az ápolók, az aneszteziológia, az osztályos felszerelés szemészhez orvosok, mind gyermekspecialisták voltak. A szemészeti Szakrendelő összes dolgozója továbbra is ezt a munkahelyet választotta, amikor ben a Fővárosi Önkormányzat Budai Gyermekkórháza közhasznú társasággá alakult. A rendelő felszereltsége a modern gyermekszemészeti ellátáshoz megfelelő volt, bár sok, akkor is használt műszer még a kereken 35 éve indult rendelő felszereléséből maradt.

  • Az OptoKid csapatának szakmai múltja - OptoKid
  • Szemész Állatorvos Szentes | Állatorvosi és Lézerszemészeti Rendelő
  • A szemvizsgálat felszerelésének galériája
  • Share on Facebook Share on Twitter Ha még soha nem volt átfogó szemvizsgálatakkor meglepődhet a szemész orvos által elvégzett vizsgálatok száma.
  • A látásellenőrzés során a páciens panaszait helyezem a középpontba és ennek megfelelően egyénre szabottan állítom fel a vizsgálatok sorát.

A specialitást, a Polateszt készüléket ban alapítványi támogatással sikerült újra cserélni. A rendelőben az alap szemészeti ellátás folyt nagy számban: dioptriakorrekció, a kancsalság, tompalátás kezelése, gyulladás, sérülés ellátása.

felszerelés szemészhez

Rendelői szinten sikerült megoldani a csecsemőkori könnycsatorna-szűkületet átfecskendezéssel. A Polateszt vizsgálat a gyermekellátáson kívül a felnőtt páciensekre is kiterjesztésre került.

felszerelés szemészhez

Így segíteni lehetett az idősebb, agyi történés miatti kettős látással küzdő betegeken, de a fiatalabb, rejtett kancsalság miatt fejfájós, számítógép előtt ülő betegeken is. Évente átlagosan A két kerületben az ezt követő években gyakorlatilag megszűnt a tompalátás a gyermekek iskolába kerüléséig.

Reméljük az így felhalmozódott tudás és hagyományok még sokáig fenntarthatóak lesznek az OptoKid Szemészeten folyó gyermekellátás keretében is.