100 látásmegjelölés


100 látásmegjelölés

A látás jellemzőinek vizsgálata. A látásélesség, a látásélesség ellenőrzése Látták: Átírás 1 Az emberi érzőműködés A látás, a hallás, a hőmérséklet érzékelése és a tapintás vizsgálata Biológia BSc.

Az érzékelés látás, hallás, tapintás és hőérzékelés élettani jellemzőinek rövid ismertetése a gyakorlati kiértékelés szempontjából fontos, főbb ismeretek és jellemzők összefoglalása 2. A felhasznált eszközök, anyagok ismertetése vázlatos felsorolás 2 3 A látás vizsgálata 1.

Purkinje-féle érárnyék kísérlet A gyakorlat kivitelezése rövid leírás; szükség esetén külön lapon folytatható : a A tapasztaltak leírása: b Mit bizonyít az érárnyék kísérlet?

100 látásmegjelölés

A fekete-fehér és a színes látótér meghatározása A gyakorlat kivitelezése rövid leírás; szükség esetén külön lapon folytatható : a csatolt regisztrátumok sorszáma Miért alakul ki a vakfolt? Mi szabja meg a látótér méretét? A 2 hónapos gyermek A látásélesség vizsgálata Shellen-táblákkal A gyakorlat kivitelezése rövid leírás; szükség esetén külön lapon folytatható : a Mekkora a vizsgált személy vizusa?

100 látásmegjelölés

Mi alapján határozták meg? Ha a vizsgált személy rövid- vagy távollátó, a látás jellemzőinek vizsgálata fel azt is, hogy a szemüveg milyen módon korrigálja az illető látását! Az asztigmia vizsgálata A gyakorlat kivitelezése rövid leírás; szükség esetén a lap alján folytatható : a Mit jelent 100 látásmegjelölés asztigmia?

100 látásmegjelölés

A színtévesztés vizsgálata Stilling-Ishihara táblákkal A gyakorlat kivitelezése rövid leírás; szükség esetén a lap alján folytatható : a Mit jelent a színtévesztés? Látás hónapja: ingyenes vizsgálatok országszerte A Rinne-teszt: a légvezetés és a csontvezetés összehasonlítása A gyakorlat kivitelezése rövid leírás; szükség esetén külön lapon folytatható : a Jelezze az alábbiakban, hogy a hangvilla hangját nem a rezgését!

A tapasztaltak megfelelnek az egészséges embernél vártaknak?

100 látásmegjelölés

Az irányérzékelés vizsgálata a Adja meg az alábbi táblázatban, hogy a fonendoszkóp egyik szárának hosszabbítása hogyan 100 látásmegjelölés a vizsgálati személy irányérzékelését! A hőmérséklet-érzékelés vizsgálata a a hőreceptorok adaptációjának vizsgálata a A két kéz egy-egy ujját meleg és hideg vízbe mártva mely termoreceptorok adaptálódtak gyorsabban?

Hány vonal látomás, Mit jelent az ember megvetése befektetési rövidlátás, hogyan tűrje el a gyenge látást myopia szakasz. Hány dioptria a myopia?

Papp Júlia, szemész A látásélesség az éles látás számszerűsített értéke. A vizsgálótáblán betűk, számok vagy jelek Snellen-villa, Landolt-gyűrű, Ammon-jel, rajzfigurák stb.

A jel egésze adott távolságból 5 m, míg a részletei 1 m alatt láthatóak. A tapintási felbontási küszöb megállapítása a Adja meg a tapintási felbontási küszöböt az egyes testrészek esetén: a látás jellemzőinek vizsgálata Definíciók az érzéklet abszolút küszöbe.

100 látásmegjelölés